Aad de Mos lovend over PSV'er: "Deed mij denken aan Riquelme"

Aad de Mos
Aad de Mos Foto: © Orange Pictures

Aad de Mos heeft zaterdagavond genoten van het spel van Malik Tillman in de wedstrijd tegen FC Volendam. De aanvallende middenvelder begon in Eindhoven in de basis en droeg met een goal en assist bij aan de 3-1 zege.

"Ik wist niet dat hij zó goed kon voetballen", is De Mos lovend bij het ESPN-programma Goedemorgen Eredivisie. "Ik heb mijn vingers erbij afgelikt, wat die man liet zien. Zijn fluwelen balbehandeling deed mij denken aan Riquelme. Hij speelt alle ballen vooruit in de loop", aldus de analist.

De Mos gaat verder: "Dit is helemaal zijn positie nu, ideaal voor uitwedstrijden in de Champions League. Het is een fenomeen, een fantastische speler om naar te kijken als je liefhebber bent. Mijn vraag is waarom hij bij Rangers en Bayern München niet is geslaagd. Dat heeft met één ding te maken: handelingssnelheid in de grote wedstrijden."

Hij vraagt zich af of Tillman ook van waarde kan zijn in de Champions League. "Ik ben benieuwd of hij het tegen Sevilla en in andere grote wedstrijden ook kan uitvoeren op deze manier. Ik denk van wel, want hij is goed omgeven. Hij krijgt de ballen op tijd ingespeeld van Veerman en kan dan de beslissende pass geven."

Lees meer:
0 reacties