Advocaat baalt: "Ik vind het jammer hoe ze ons nu neerzetten"

Dick Advocaat op het trainingsveld bij Feyenoord
Dick Advocaat op het trainingsveld bij Feyenoord Foto: © Pro Shots

Dick Advocaat is niet te spreken over de docu-serie over Feyenoord op Disney+. De oud-trainer van de club vindt dat er een verkeerd van hem geschetst is.

"Ik kan van alles zeggen over die docu, maar laat ik het niet doen. Als ik jonger was geweest, zou er nooit een camera zijn binnengekomen. Maar ik deed het ook voor Feyenoord, de club kon wel wat geld gebruiken. Dat ze alleen wat kreten laten zien in de rust en voor een wedstrijd... Als trainer zit je werk er dan al op, je bereidt een team doordeweeks voor", begint Advocaat bij Voetbal International.

"Er is geen trainer ter wereld die een elftal in een klein kwartiertje helemaal naar zijn hand zet. Dan gaat het om motiveren en puntjes op de i", vervolgt de huidige bondscoach van Irak. "Maar als ze me zo willen neerzetten... Ik vind het jammer. Hoe ze ons nu neerzetten, ik geloof het wel."

Desondanks heeft Advocaat een mooie tijd gehad bij Feyenoord. "Als ik aan Feyenoord denk, denk ik aan: dertig duels ongeslagen in mijn eerste jaar, van vijftien achter op Ajax en AZ naar zes met nog alle kansen, en een bekerfinale die we niet mochten spelen. Het jaar erop stonden we tweede in de winter en gaven we het weg tegen Ajax en AZ, waar we beter waren en de kansen niet wisten af te maken. Maar de vijfde plaats was onvoldoende, dat ben ik met mijn criticasters eens."

Lees meer:
0 reacties