"Ajax heeft erfenis Cruijff op verschrikkelijke wijze verkwanseld"

Johan Cruijff
Johan Cruijff Foto: © Pro Shots

De crisis bij Ajax houdt nog altijd aan. Op het veld vallen de prestaties bij vlagen tegen, maar ook op bestuurlijk niveau loopt het bepaald niet van een leien dakje. Alex Kroes is alweer weggestuurd door de Amsterdammers vanwege het handelen met voorkennis en Valentijn Driessen laakt de gang van zaken in de Johan Cruijff Arena.

"Ik zie hier achter ons 'Voor altijd Johan Cruijff. Nou, er is werkelijk helemaal niets Johan Cruijff aan dit Ajax", begint Driessen in de podcast Kick-off van De Telegraaf. Op de opmerking dat Alex Kroes 'toch een Ajacied' is, reageert de chef voetbal ook kritisch. "Ja, die dit soort dingen doet. Die probeert toch nog wat weg te graaien, terwijl hij directeur wordt. Het is z'n droombaan, en dan laat je dít gebeuren..."

"De idealen van Cruijff zijn op een verschrikkelijke manier verkwanseld. Het ergste van Ajax nu: ze staan vijfde en moeten nog maar zien dat ze die positie op de ranglijst kunnen handhaven. Ze hebben nauwelijks topspelers in de selectie. En er komen nauwelijks talenten door, het is echt kommer en kwel", aldus Driessen.

Lees meer:
0 reacties