"Ajax heeft onder krankzinnige voorwaarden leningen afgesloten"

Mike Verweij
Mike Verweij Foto: © Pro Shots

Ajax zou afgelopen zomer onder Sven Mislintat zeer slechte afspraken gemaakt hebben over de betalingen. Dat beweert Mike Verweij in de Kick-off-podcast van de Telegraaf.

Bekend is dat Mislintat ruim honderd miljoen euro uitgaf aan nieuwe spelers en volgens Verweij waren ook de betaalvoorwaarden zeer ongunstig. “Ik sprak dus onlangs iemand die meer van de cijfertjes van Ajax weet dan ik. Hij is in de halfjaarcijfers gedoken, en daarin is te zien dat Ajax twee keer een voorziening heeft getroffen van twintig miljoen euro!”, aldus de clubwatcher.

Hij meent dat Ajax tegen slechte voorwaarden geld heeft geleend. “Dat betekent dus dat Ajax bij alle uitgaande transfers termijnbetalingen heeft toegestaan, maar dat alle inkomende transfers in één keer zijn afgetikt”, legt Verweij uit. “Dan kom je uiteindelijk geld tekort. Waarschijnlijk heeft Ajax die leningen alleen onder krankzinnige voorwaarden kunnen afsluiten. Het gebeurt vaker dat je in termijnen geld krijgt, maar dan moet je zelf ook in termijnen betalen."

Lees meer:
0 reacties