Ajax krijgt tip over opvolging van Brobbey: "Fysiek nog beter"

Brian Brobbey tegen Vitesse
Brian Brobbey tegen Vitesse Foto: © Pro Shots

Brian Brobbey was dit seizoen een van de weinige lichtpuntjes bij Ajax. De spits is ook in het buitenland opgevallen. Zo zou hij bovenaan het verlanglijstje van Arsenal staan.

Ajax moet dus rekening houden met een vertrek van Brobbey. In #DoneDeal, de podcast van VoetbalPrimeur, worden potentiële opvolgers van de spits besproken. Dennie van Laar wijst Ajax op een Nigeriaan: "Ik heb hem al een keer eerder genoemd, maar hij is eindelijk weer op dreef: Paul Onuachu. Hij heeft vijftien goals in Turkije bij Trabzonspor, in 21 wedstrijden."

"Hij is gehuurd van Southampton, die het natuurlijk niet makkelijk hebben en in de Championship zaten dit seizoen. Dat biedt mogelijkheden", denkt Van Laar. Hij gaat verder: "Hij was natuurlijk de beste speler bij Genk, in België. Hij schoot daar álles kapot en won ook de Gouden Schoen. Zijn marktwaarde is twaalf miljoen, hij is 2.02 meter lang. Als deze Paul Onuachu in de Eredivisie speelt, dan lacht hij zich echt kapot. Dat is voor hem echt een speeltuin", geeft Van Laar aan.

Hij heeft hoog op van Onuachu. "Hij is iemand die Luuk de Jong echt kan uitdagen voor de topscorerstitel. Het is een type Haller. Iets minder verfijnd, maar wel nóg fysieker. Qua fysieke kracht komt hij echt in de buurt van Brobbey, misschien nog wel beter. Daarnaast kan hij goed koppen, is hij dodelijk in de zestien, relatief snel, ervaren en heeft hij dus het nodige meegemaakt. Volgens Belgische bronnen is het een perfecte prof. Het zou een soortgelijke transfer zijn als Haller destijds, hij is 29 jaar."

Lees meer:
0 reacties