'Ajax wil Donny van de Beek strikken voor terugkeer bij de club'

Donny van de Beek
Donny van de Beek Foto: © Pro Shots

Mike Verweij van De Telegraaf vindt dat Ajax een poging moet doen om Donny van De Beek terug te halen naar Amsterdam. Dat vertelt de clubwatcher in de Kick-off Podcast. Er gaan zelf geruchten dat Ajax hier al mee bezig is.

Donny van de Beek speelt momenteel op huurbasis bij Eintracht Frankfurt. Hier moet hij het echter doen met een plaats op de bank. De Duitsers hebben een optie tot koop maar die zouden ze niet willen liggen. Hierdoor zou hij na dit seizoen terugkeren bij Manchester United. Zijn contract bij de Engelse club loopt nog tot medio 2025. Er gaan nu echter geruchten rond dat Ajax hiervan wil profiteren vertelt Verweij. “Dat zou dan een soort revalidatietraject moeten zijn, want Van de Beek heeft heel lang niet meer gespeeld.”

Hierbij maakt de clubwatcher een vergelijking met een Europese opponent van de Ajacieden. “Misschien is hij wel hetzelfde soort speler als heel veel Bodø/Glimt-spelers. Zij functioneren alleen daar en dat geldt dat voor hem misschien bij Ajax. Misschien hoeft hij in de Eredivisie minder fit te zijn dan in de Bundesliga of Premier League. Als hij fit is en als Ajax de tijd neemt om hem klaar te stomen voor het eerste, dan zou het misschien niet eens zo’n hele gekke aanwinst zijn.”

Marcel van der Kraan die te gast is bij de de podcast ziet een terugkeer van de middevelder ook wel zitten. “Sommige spelers horen gewoon bij een bepaalde club thuis.Van de Beek was natuurlijk wel een echte Ajax-speler en ik zou het ook helemaal niet gek vinden als hij zou terugkeren.”

Lees meer:
0 reacties