'Ajax ziet in slechts drie Mislintat-aankopen toekomst'

Alex Kroes op de tribune
Alex Kroes op de tribune Foto: © Pro Shots

Alex Kroes zou drie aankopen van Sven Mislintat willen behouden. De overige negen zouden deze zomer allemaal verkocht mogen worden. 

De Duitse technisch directeur kocht afgelopen zomer flink in, maar al snel was er veel kritiek op de nieuwe Ajacieden. "Er mogen drie van de twaalf aankopen van Mislintat blijven van Kroes", onthult Mike Verweij in Kick-off van de Telegraaf. Het zou daarbij gaan om Diant Ramaj, Branco van den Boomen en Sivert Mannsverk. "De rest is allemaal te koop."

Valentijn Driessen reageert verbaasd op de onthulling van zijn collega. "Dat zegt ook alles over de huidige beleidsbepalers bij Ajax, dat deze drie mogen blijven", aldus de journalist. "Bij Josip Sutalo en Borna Sosa kun je beter eerst kijken hoe zij het gaan doen op het EK met Kroatië. Daar heeft Ajax ook nog geen vervangers voor. Je gaat wel twijfelen aan degene die het nu voor het zeggen hebben bij Ajax." 

Verweij weet dat Ajax eerst moet verkopen voor er gekocht kan worden. "Ze zullen dit natuurlijk niet uitspreken, dat al deze spelers te koop staan. Hoe eerder je uitspreekt dat spelers weg mogen, hoe minder ze waard zijn", legt de clubwatcher van de Amsterdammers uit. "Ze zullen wel hopen dat Sutalo en Sosa een geweldig EK spelen."

Lees meer:
0 reacties