"Als het misgaat is Koopmeiners de grootste oelewapper die er is"

Het Nederlands elftal sleepte op het WK een verlenging uit het vuur tegen Argentinië. Oranje boog een 2-0 achterstand om. In blessuretijd scoorde Wout Weghorst uit een ingestudeerde vrije trap. De spits wist destijds echter niet dat hij de bal zou krijgen, verklapt Remco Koopmeiners.

De vader van Atalanta Bergamo-middenvelder Teun Koopmeiners, die de vrije trap nam, kijkt met een goed gevoel terug op dat moment. "Ik ben zeker trots op Teun op dat soort momenten, maar vooral als ik het verhaal erachter hoor. Dan zeg ik: zo, dat is wel gedurfd gedaan hoor", zegt Koopmeiners senior in de Cor Potcast.

"Het verhaal is namelijk dat het niet afgesproken is op dat moment, om het zo te doen", vervolgt hij. "Cody Gakpo en Teun beslissen dat zelf op dat moment. Wout wist ook niet dat het ging gebeuren. Dat is dus ook fantastisch gedaan door hem, want het is ook nog eens op zijn verkeerde been. Wat goed is van Wout is dat hij er klaar voor is, want ze hebben er natuurlijk wel op geoefend op de training."

Koopmeiners heeft de beelden vaak teruggezien. "Wat nog wel interessant is als je de beelden terugkijkt, is dat duidelijk is dat Teun niet naar Wout kijkt omdat hij niets wilde verraden aan de spelers in de Argentijnse muur. Je ziet Cody en Teun de hele tijd praten. Kan het? Nee, het kan niet, Messi staat in de weg. Uiteindelijk loopt Messi weg en kan het. Dat vind ik best stoer van Teun, want hij realiseert zich ook dat als het misgaat hij niet meer hoeft terug te komen naar Nederland en beter meteen naar Bergamo kan vliegen."

"Stel dat het misgaat, dan ben je de grootste oelewapper die er is...", beseft zijn vader. "Als je erover nadenkt is het waarschijnlijk veel gevaarlijker dan weer zo'n vrije trap op doel, maar zo wordt het natuurlijk niet beleefd. Dat hij daarna ook nog de penalty erin schiet, is natuurlijk ook heel gaaf."

Lees meer:
0 reacties