"Anders zou Nieuwkoop daar nooit worden opgesteld door Slot"

Bart Nieuwkoop, Mats Wieffer en Ayase Ueda
Bart Nieuwkoop, Mats Wieffer en Ayase Ueda Foto: © Pro Shots

Wim Kieft begrijpt de frustraties van alles en iedereen rondom Feyenoord na de uitschakeling tegen AS Roma. De oud-spits vindt echter ook dat een overwinning van de Romeinen wel te begrijpen valt, zeker gezien het verschil in budget tussen beide clubs.

"Neem je mee waar trainer Arne Slot begon toen hij instapte bij Feyenoord, dan hebben hij en de club een geweldige ontwikkeling doorgemaakt", schrijft Kieft in zijn column in De Telegraaf. "Naast leuk en aantrekkelijk voetbal bereikte Feyenoord in het eerste jaar de finale van de Conference League, het tweede seizoen werd de landstitel gepakt en nu lonkt de bekerfinale als FC Groningen donderdag in De Kuip opzij wordt gezet."

"Dat prolongatie van het kampioenschap uit het zicht is verdwenen, heeft vooral te maken met het uitzonderlijk goede seizoen van PSV", gaat de topscorer van weleer verder. Kieft ziet een duidelijk verschil tussen de Rotterdammers en de Eindhovenaren. "Het probleem van Feyenoord blijft de bemanning van de vleugels in de aanval, terwijl die posities bij PSV en Ajax juist prima zijn bezet. Anders zou Nieuwkoop daar nooit worden opgesteld door Slot. Daarop zal Feyenoord komende zomer moeten anticiperen op de transfermarkt", aldus Kieft.

Lees meer:
0 reacties