Andries Noppert: "Je kunt mij elf keer onder de grond stoppen"

Andries Noppert in Oranje
Andries Noppert in Oranje Foto: © Pro Shots

Andries Noppert was door zijn wisselvallige vorm eerst niet opgeroepen voor het Nederlands elftal. Nu concurrent Mark Flekken zich ziek heeft gemeld is hij er toch bij. De SC Heerenveen-keeper doet er alles aan om weer de 'oude' te worden.

De nuchtere Fries denkt er niet aan om met een sportpsycholoog in gesprek te gaan. Bij Trouw geeft hij aan: "Niets ten nadele van die mensen, maar ik zit niet heel zweverig in elkaar. Ik praat gewoon met mijn vrouw, mijn familie. Dat doet mij ook wel goed. Vorig jaar zat alles mee en heb ik laten zien dat ik het kan. Dat is niet zomaar weg."

Opgeven staat niet in het woordenboek van de Fries. "Ik heb eerder slechte tijden gekend. Je kunt mij elf keer onder de grond stoppen, maar je moet zorgen dat je twaalf keer bovenkomt. Dat is wel de les die ik heb geleerd in het leven."

Noppert hoopt dat hij weer de weg omhoog heeft ingezet. "Begrijp me niet verkeerd maar ik moet het vak eigenlijk zien als een grote speeltuin. Lekker vrijheid voelen, gewoon lekker die balletjes pakken. Dat gevoel komt langzaam weer terug. Laat dit [het gelijkspel tegen NEC, red.] een klein beginnetje zijn."

Lees meer:
0 reacties