Anouk Hoogendijk: "Uiteindelijk ben ik door de buren gebracht"

In 2014 verhuisde Anouk Hoogendijk van Ajax naar Arsenal. Terugkijkend is dat niet de beste tijd uit haar voetbalcarrière geweest. "Dat is geen succesverhaal", zo zegt Hoogendijk bij Andy in de auto.

"Ik zat bij Ajax en toen ik 28 was, toen kwam Arsenal voorbij. Toen dacht ik: dat kan je eigenlijk niet laten schieten natuurlijk en het is een mooi avontuurtje." Maar bij aankomst in Engeland voelt Hoogendijk zich eigenlijk al meteen niet thuis. "Toen kwam ik daar aan, werd ik in een huis gedumpt en kreeg ik een appje dat ik mijn auto kon ophalen op de club. Ik wist niet eens waar de club was. Het ging heel amateuristisch. Uiteindelijk ben ik door de buren naar Arsenal gebracht."

Wanneer Hoogendijk meetraint komt ze al snel voor nog meer verrassingen te staan. "Die trainster zag het totaal niet in mij zitten. Ze hadden mij voor centraal achterin gehaald, maar op de training werd ik dan bijvoorbeeld alleen maar in de spits gezet. Dus ik kon niet veel laten zien, ze gaven mij geen kans en ik zat daar zonder vrienden en familie. Ik heb me altijd afgevraagd: waarom heb je mij gehaald. De kansen die ik kreeg pakte ik en op dat moment deed ik het eigenlijk beter dan ik zou durven dromen, maar alsnog werd ik niet opgesteld. Tegelijkertijd nam de trainster wel speelsters uit de tweede en de jeugd aan."

"Uiteindelijk is zij er ook uitgegooid, maar toen hadden we helemaal geen trainer meer. Toen moesten de speelsters het zelf gaan doen en toen dacht ik: die gaan het natuurlijk ook niet veranderen. Toen heb ik na een paar maanden besloten om te stoppen bij Arsenal", besluit ze.

Lees meer:
0 reacties