Arnautovic treft Nederlands Elftal: "Hij was nergens bang voor"

Marko Arnautovic namens Oostenrijk
Marko Arnautovic namens Oostenrijk Foto: © BSR Agency

Marko Arnautovic staat dinsdagavond met Oostenrijk tegenover het Nederlands elftal. De spits speelde jaren voor FC Twente, waar hij als 'leuke gek' werd gezien.

Orlando Engelaar weet nog hoe sterk Arnautovic destijds was. "Hij leek toen hij zeventien was een man van dertig", zegt hij tegenover NU.nl. "Hij had boomstammen van benen, was enorm snel en lang. En hij was een grappig, brutaal ventje. Hij was nergens bang voor. Niet iemand die kiest voor the middle of the road."

Volgens Romano Denneboom stoorde niemand bij FC Twente zich aan Arnautovic, die grofgebekt was: "Wij zagen dat Marko speciale kwaliteiten had. Zo'n speler komt maar eens in de zoveel tijd voorbij. Dan laat je zo'n speler soms eens over de grens gaan", blikt hij terug.

Arnautovic werd een enfant terrible. Zo reed hij de auto van een medespeler tegen een muur aan, terwijl hij geen rijbewijs had. "Toen wij dat hoorden, was niemand echt verbaasd", lacht Youssouf Hersi. "De volgende dag kwam Marko lachend op de club. Hij zat er niet mee. "Ik betaal voor de schade", zei Marko. Toen was het klaar. We konden er allemaal hard om lachen."

Volgens Hersi had de Oostenrijker ook altijd een weerwoord. "Als iemand zei dat hij later in de Eredivisie ging spelen, zei Marko dat hij tegen FC Barcelona zou gaan spelen. En als iemand zei dat hij in een mooi huis woonde, zei Marko dat hij later een villa ging kopen. Zo is hij."

Lees meer:
0 reacties