AS Monaco-speler weken geschorst na afplakken logo tegen homofobie

Mohamed Camara, met de witte tape op zijn borst
Mohamed Camara, met de witte tape op zijn borst Foto: © Pro Shots

AS Monaco kan in het begin van het seizoen 2024/2025 maar liefst vier weken lang niet beschikken over middenvelder Mohamed Camara. De Malinees kreeg de schorsing opgelegd voor het afplakken van het embleem tegen homofobie.

De laatste speelronde in de Franse Ligue 1 stond in het teken van de strijd tegen homofobie, waardoor alle clubs met een speciaal embleem op de borst speelden. Zo ook AS Monaco, waar ook een fotosessie plaatsvond voor het duel tussen de Monegasken en Nantes.

AS Monaco-middenvelder Camara steunt de strijd tegen homofobie echter niet en besloot dan ook niet mee te werken aan de actie. De voetballer besloot om het embleem met tape af te plakken en daarnaast weigerde hij deel te nemen aan de fotosessie. En dat heeft dus gevolgen voor hem, want het kost hem vier wedstrijden schorsing.

Coach Adi Hütter reageerde op de actie van zijn speler. "Allereerst wil ik zeggen dat wij als club het initiatief van de competitie steunen. En wat Camara betreft: dit heeft hij op eigen initiatief besloten. Een intern gesprek over zijn besluit en de hele situatie zal volgen. Dat is alles wat ik erover wil zeggen", aldus Hütter.

Lees meer:
0 reacties