Ayoub hekelt werkwijze Excelsior: "Waarom kan ik niet meetrainen?"

Yassin Ayoub in het shirt van Excelsior
Yassin Ayoub in het shirt van Excelsior Foto: © Pro Shots

Yassin Ayoub is nog altijd speler van Excelsior. Toch heeft hij al lange tijd geen minuten gemaakt voor de Kralingers. Zijn laatste competitiewedstrijd dateert van mei 2023. In De Voetbalkantine van ESPN doet hij zijn verhaal.

Afgelopen zomer werd duidelijk dat de middenvelder mocht uitkijken naar een andere club. Het kwam echter nooit tot een vertrek. Toch kwam hij niet meer voor in het verhaal van Excelsior. Ayoub trainde niet meer mee en speelde ook geen wedstrijden meer.

"Niels van Duinen (technisch manager Excelsior, red.) zei: "Er is veel gebeurd." In hun optiek is dat misschien zo, maar ik vind niet dat je ineens je speler weg moet duwen", zegt Ayoub. "Waarom kan ik niet gewoon meetrainen als we bijvoorbeeld acht geblesseerde spelers hebben?", vraagt hij zich hardop af.

Ayoub had het graag anders gezien. "Ik vind het heel jammer en heel pijnlijk. Zelfs de spelersgroep heeft gevraagd of ik weer mee kan trainen, maar ze doen nog steeds niets. Ik denk niet dat de trainer de enige is die dit beslist", aldus de 30-jarige middenvelder. Zijn contract bij Excelsior loopt komende zomer af.

Lees meer:
0 reacties