Bas Dost: "Dan was ik de hele dag chagrijnig, triest eigenlijk"

Bas Dost
Bas Dost Foto: © Pro Shots

FC Utrecht speelt zaterdagavond de uitwedstrijd tegen NEC. De Domstedelingen staan dan tegenover Bas Dost, die vorig seizoen nog het shirt van FC Utrecht droeg. Dost is helemaal op zijn plek in Nijmegen, waar hij een leidersrol op zich neemt en zich positief uit.

"Die positiviteit zat altijd wel in me", zegt Dost in De Gelderlander. "Ik heb er nul problemen mee als teamgenoten iets fout doen in het veld. Zolang ze maar dingen proberen. Ik zou het pas irritant vinden als ze dat niet doen. Maar soms moet je elkaar ook de waarheid durven te vertellen. Daarmee kom je als team verder. Je kan niet altijd lief en aardig zijn. Maar ik wil vooral lol met elkaar maken, dat zit hier wel goed."

Dost heeft ook de keerzijde meegemaakt, zoals in 2018 waar hij klappen kreeg van supporters van zijn club Sporting Portugal. "Ik relativeer sindsdien veel meer", geeft hij aan. "Als ik vroeger slecht trainde, was ik thuis de hele dag chagrijnig. Triest eigenlijk, want het is niet eerlijk dat je anderen meeneemt in jouw teleurstelling. Dat is een leerproces. Je wordt als voetballer snel op een voetstuk geplaatst en dat is moeilijk om mee om te gaan. Als ik nu zie dat een ploeggenoot uit de hoogte doet, maak ik dat bespreekbaar, maar het is niet zo dat ik als een mentor rondloop. Ik ben hier om zelf te leveren."

De 34-jarige spits heeft nog niet gescoord voor NEC, maar hoopt daar tegen FC Utrecht verandering in te brengen. Al is hij niet extra getergd. "Het duel met FC Utrecht maakt niet iets extra's bij me los. Er had iets meer ingezeten, maar dat is geweest. Ik ben blij dat ik inmiddels bij NEC speel. Ik krijg elke dag de bevestiging dat ik de juiste keuze heb gemaakt. NEC is kwalitatief misschien minder dan mijn voorgaande clubs, maar dat was niet moeilijk omschakelen in mijn hoofd, want ik ben zelf nog erg ambitieus. De resultaten zijn wisselvallig, maar ik denk dat we op de goede weg zijn en dat gaan we in de komende weken bewijzen."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
9/12
Ajax
18:45
Sparta Rotterdam
za
9/12
PEC Zwolle
20:00
NEC
za
9/12
AZ
21:00
Almere City
zo
10/12
Go Ahead Eagles
12:15
FC Utrecht
zo
10/12
Fortuna Sittard
14:30
RKC Waalwijk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 15 46 45
2 Feyenoord 15 30 35
3 AZ 14 22 30
4 FC Twente 14 13 30
5 Go Ahead Eagles 14 5 22
6 Ajax 14 4 21
7 Sparta Rotterdam 14 1 21
Bekijk de hele stand