Beerensteyn: "Bij de mannen zouden ze dit namelijk nooit doen"

Vivianne Miedema en Lineth Beerensteyn op de training van de OranjeLeeuwinnen
Vivianne Miedema en Lineth Beerensteyn op de training van de OranjeLeeuwinnen Foto: © BSR Agency

De OranjeLeeuwinnen bereiden zich momenteel voor op twee EK-kwalificatieduels. Midden in de zomerstop speelt Oranje de laatste kwalificatiewedstrijden, waarin het ticket voor het EK gepakt kan worden.

Dat de duels midden in de zomer gespeeld worden, valt ook slecht bij Lineth Beerensteyn. "Het is eigenlijk best wel belachelijk dat je midden in de zomer nog twee hele belangrijke EK-kwalificaties moet spelen", maakt ze duidelijk tegenover de NOS. "Bij de mannen zouden ze dit namelijk nooit doen. Maar we kunnen er niks meer aan veranderen."

"Op naar vrijdag. Dan moeten we er met z'n allen staan, want we willen ons gewoon kwalificeren", zo blijft de aanvalster, sinds deze maand speelster van VfL Wolfsburg, nuchter. De speelsters hebben een korte vakantie gehad, genoeg om het hoofd even leeg te maken. "In dat opzicht is ook iedereen uitgerust en merk je ook gewoon op het veld dat iedereen fit is, dat er gas wordt gegeven."

Ze vervolgt: "Het niveau gaat steeds omhoog. Dat zit natuurlijk allemaal hier", aldus Beerensteyn, die naar haar hoofd wijst. "Als je daar genoeg rust hebt gehad, dan weet je ook dat die benen vanzelf wel volgen."

Lees meer:
0 reacties