Ben Wijnstekers (68) vader geworden: "Feyenoord houdt me jong"

Ben Wijnstekers
Ben Wijnstekers Foto: © Pro Shots

Ben Wijnstekers speelde in een ver verleden 419 wedstrijden voor Feyenoord. Desondanks is hij nog vaak bij de club te vinden, hoewel dat nu even iets minder zal zijn. Wijnstekers werd een half jaar geleden namelijk vader van een dochter, Liv.

Samen met zijn 39-jarige vriendin vormen ze een gelukkig gezin. Tegenover Algemeen Dagblad zegt de oud-Feyenoorder. "Liv was eerder lid van de Kameraadjes (de kidsclub van Feyenoord, red.), dan ik aangifte van haar geboorte had gedaan bij de gemeente Rotterdam. Kwestie van prioriteiten stellen, hè", lacht hij.

Afgelopen jaar overleed zijn vader, 99 jaar oud. Hij was ook een echte Feyenoorder. Wijnstekers: "Van die oude vrouwtjes spraken hem vaak aan wanneer ze hem zagen lopen achter zijn met Feyenoord-sjaal versierde rollator. Bent u voor Feyenoord?, vroegen ze dan. Man, dan zag je mijn vader helemaal opfleuren. Het liefst had hij dan willen uitschreeuwen dat zijn zoon er ruim vierhonderd wedstrijden in het eerste heeft gespeeld. Alleen: dat vertikte hij, wars als hij was van interessantdoenerij. De liefde voor Feyenoord zit diep, maar we blijven Rotterdammers hè."

Wijnstekers volgt Feyenoord natuurlijk op de voet en hoopt dat ze zondag de beker winnen. "Feyenoord houdt me jong. Zeker nu het weer zo goed gaat met de club", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties