Ben Wijnstekers haat Ajax: "Ze mogen van mij altijd verliezen"

Feyenoorder Ben Wijnstekers speelde in de jaren 70 en 80 als verdediger meer dan 400 wedstrijden voor Feyenoord. Wijnstekers heeft met één club helemaal niks, en die komt uit Amsterdam. Dat laat hij weten in de podcast Bankzitten op Zuid.

Wijnstekers is eerlijk en vertelt volop. "Ik weet dat anderen dat heel kinderachtig vinden, maar aan de andere kant: dat hoort gewoon een beetje bij ons", vertelt het icoon van de Rotterdamse club over de rivaliteit met Ajax. "Kijk, als ik Feyenoord – Ajax zie, dan heb ik, nu nog steeds, een 'hekel' aan Ajax. Daarmee bedoel ik een hekel aan Ajax als club zijnde."

Toch is er ook wat positiefs over Ajax. "Ik heb met die gasten gespeeld bij het Nederlands Elftal en dan ga je toch wel beter met ze om, dan misschien met andere spelers. Omdat je een beetje dezelfde humor hebt. Als ik nu zo’n Johnny van ’t Schip zie, denk ik: 'Dat is tenminste een beetje een normale Ajacied', hoe hij doet, hoe hij overkomt. Voor de rest mogen ze van mij altijd verliezen, want dat gevoel blijft er altijd inzitten."

Lees meer:
0 reacties