Berghuis kritisch op eigen Ajax: "Zij speelden ons echt weg"

Steven Berghuis
Steven Berghuis Foto: © Pro Shots

Ajax speelde donderdagavond in eigen huis met 2-2 gelijk tegen Bodo/Glimt. In de slotseconden wisten de Amsterdammers alsnog de gelijkmaker uit het vuur te slepen. Steven Berghuis, de doelpuntenmaker bij de 2-2, is zeer kritisch op het optreden van zijn ploeg.

"We moeten goed kijken waar ze ons wegspelen. Dat deden ze goed", zegt Berghuis tegen Veronica. "Wij moeten dingen veel, veel én veel beter doen. De complimenten naar hun. We moeten ook naar onszelf kijken, hoe we gespeeld hebben en wat hebben we tegenover Bodø/Glimt gezet. In drukzetten. In het overtal op het middenveld, wederom. Zij speelden ons echt weg. En dan kom je in grote ruimtes en dan slaat de twijfel toe."

Berghuis weet wel waarom Ajax terug kon komen in de wedstrijd: door de rode kaart bij de tegenstander. "En een penalty. Zeven minuten extra tijd. Het publiek gaat erachter staan. Alles op de aanval en dan op het laatst moment maak je hem nog en ga je met een redelijke uitgangspositie naar Noorwegen. Maar we moeten beter spelen om ze te verslaan", aldus Berghuis.

Lees meer:
0 reacties