Bergwijn: "Niet het gevoel dat wij minder zijn dan FC Twente en AZ"

Steven Bergwijn
Steven Bergwijn Foto: © Pro Shots

Steven Bergwijn durft zonder weerhouden uit te spreken dat hij denkt dat zijn Ajax FC Twente nog in kan halen op de ranglijst. Al het hele seizoen zijn de Tukkers beter, maar de achterstand wordt kleiner en kleiner.

"Dat is wel ons doel, zeker. Of het ook daadwerkelijk gaat gebeuren, daar ga ik geen uitspraken meer over doen, dat werkt alleen maar averechts. Maar ik geloof zeker dat het kan. We staan kort achter FC Twente en AZ, en we krijgen ze allebei nog. Wat dat betreft staan we er een stuk beter voor dan een paar maanden geleden, toen was het gat met AZ nog twintig punten, bizar eigenlijk", weet Bergwijn bij Voetbal International.

Stabiliteit is het sleutelwoord. "We hebben gewoon een doel, dat is in de topdrie eindigen. Dan speel je voorronde Champions League, dat is belangrijk voor Ajax, voor de hele club. We willen sowieso het hoogst haalbare, dat is de Champions League. Dat zou fantastisch zijn, als we dat nog weten te behalen. Dat motiveert ons, zeker weten. Ik heb ook niet het gevoel dat wij minder zijn dan Twente en AZ, maar zij zijn natuurlijk stabieler geweest."

Lees meer:
0 reacties