Bert van Marwijk uit kritiek op Oranje: "Het is niet mijn stijl"

Bert van Marwijk
Bert van Marwijk Foto: © Pro Shots

Oud-trainer van het Nederlands Elftal Bert van Marwijk heeft vraagtekens bij het spel van het Nederlands Elftal. Zelf kwam hij met Oranje tot de finale van het WK, iets dat op dit moment iets is om van te dromen gezien het spel van de mannen van Ronald Koeman.

"Ik denk dat Ronald alleen naar het resultaat heeft gekeken. Het voetbal was niet geweldig, en de tegenstanders heel matig. Als je je elke keer aanpast aan de omstandigheden en de tegenstander, dan speel je bijna wekelijks anders. Is dat de manier om spelers en een team beter te maken? Ik hoor veel trainers roepen dat ze 3, 4, 5 systemen kunnen spelen. Dan zeg ik altijd: de trainers wel, de spelers niet. Het is heel moeilijk om elf spelers op een bepaalde manier te laten voetballen, daar ben je heel druk mee bezig als coach. Daar kan je wel wat in variëren, maar het is niet mijn stijl", analyseert hij in het L1-programma Tafel Voetbal.

Van Marwijk haalt ook herinneringen op en blikt nog even terug op zijn tijd in Rotterdam, toen hij in 2001 het hoogtepunt beleefde. "Toen we bij Feyenoord de UEFA-Cup wonnen, speelden we bijna altijd in dezelfde samenstelling", zo meldt hij.

Ook over de keuze voor een doelman heeft hij een mening. "Ik denk dat het voor Ronald nu niet makkelijk is om de juiste keeper te kiezen", zeker niet nu Bijlow uit de running is en Cillessen niet in de beste periode van zijn carrière is gekomen.

Lees meer:
0 reacties