Bilal Ould-Chikh weggepest: "Bang dat ze je contract verscheuren"

Bilal Ould-Chikh
Bilal Ould-Chikh Foto: © BSR Agency

Bilal Ould-Chikh maakte op jonge leeftijd de spectaculaire overstap van FC Twente naar Benfica voor ruim een miljoen euro. Daar faalde hij compleet en vervolgens deed de club er alles aan hem weg te krijgen. 

"Ik moest samen trainen met Ola John en nog meer spelers die teveel verdienden en ook weg moesten. We moesten drie keer per dag lopen in 30 graden", opent de buitenspeler bij ESPN. Werd hij dan ook een beetje gepest? "Een beetje? Nou, dan ben je nog lief. Zeven dagen per week, drie keer per dag trainen is volgens de regels ook niet mogelijk. Alleen je doet het, omdat je bang bent dat je contract wordt verscheurd als je weigert."

Ould-Chikh zag dat ze hem graag weg wilden uit Portugal. "Ze hebben er alles aan gedaan om me weg te pesten. Ik moest naar de jeugdkleedkamers, ik kreeg één kledingsetje voor drie trainingen, maar één handdoek", weet hij.

"We mochten niet meer mee-eten. Het werd vervelend, maar we deden het wel allemaal. Ik had geluk dat ik Ola John en Adel Taarabt nog had, dus we hadden wel een leuk groepje. We pepten elkaar op. Maar het is geen leuke situatie als je negentien wordt. Je wil plezier hebben en voetballen", besluit hij. 

Lees meer:
0 reacties