Bizot zegt nee tegen Oranje: "Dat hebben we goed kunnen bespreken"

Marco Bizot
Marco Bizot Foto: © BSR Agency

Marco Bizot gaat in ieder geval niet mee met Oranje naar het aankomende EK. De keeper heeft omstandigheden die zijn aandacht opeisen.

"Wat er precies aan de hand is vertel ik niet publiekelijk, dat houd ik liever privé, maar intern hebben we dat goed kunnen bespreken. We spraken af dat we in mei zouden bekijken hoe de situatie dan zou zijn. Intussen verliep het trainingskamp prima", opent Bizot bij Voetbal International. "Ik was heel blij weer terug te zijn bij Oranje en heb heerlijk gewerkt met mijn collega-keepers, Bart Verbruggen en Mark Flekken. Na die week leken de sportieve vooruitzichten op een EK goed."

Later bleek toch dat Bizot, vanwege privé-omstandigheden, 'nee' moest zeggen tegen een mogelijk EK. "Helaas heb ik hem toen moeten vertellen dat er in de familieomstandigheden niks is veranderd. We zitten nog steeds in hetzelfde schuitje. Daardoor zie ik het niet zitten vijf of zes weken op pad te gaan voor een eindtoernooi. Hoe graag ik dat ook had gewild. De familie gaat nu voor."

Wat zijn plek bij de selectie gegarandeerd? "Een toezegging heb ik niet gekregen, maar laat ik het zo zeggen: het leek er heel sterk op dat ik in ieder geval in de voorselectie zou zitten. Maar ik heb niet alleen mijn persoonlijke afweging gemaakt. Ik heb ook meegewogen of ik onder de huidige omstandigheden wekenlang achtereen honderd procent gefocust zou kunnen zijn. Dat eis ik van mezelf en dat eisen we van elkaar bij het Nederlands elftal."

Lees meer:
0 reacties