"Blijkbaar wil RKC gaten in begroting dichten over rug van supporters"

Supporters van PEC Zwolle juichen na een goal bij RKC Waalwijk
Supporters van PEC Zwolle juichen na een goal bij RKC Waalwijk Foto: © Pro Shots

Een supporter van PEC Zwolle heeft een boete van maar liefst 20.000 euro gekregen, omdat hij het veld heeft betreden bij de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. De achttienjarige PEC-fan moet het geldbedrag binnen twee weken betalen.

Supporters van PEC Zwolle juichen na een goal bij RKC Waalwijk
FOTO | WTF! PEC-fan krijgt boete van 20.000 euro van RKC Waalwijk Lees ook

"Tijdens het vieren van het eerste doelpunt stond ik best wel dicht bij het veld. Ik kon niet meer terug naar achteren, dus moest ik wel van de tribune afspringen", laat de supporter via Instagram weten aan het Brabants Dagblad. Zijn ouders zijn verrast door de straf. "We willen het zuiver en netjes houden, maar het mag duidelijk zijn dat dit alles en zeker het hoge boetebedrag een enorme schok is. Hij heeft pech gehad. Het was zijn tweede of derde uitwedstrijd."

Volgens RKC is de boete terecht, omdat de supporter de huisregels heeft overtreden. De regels zijn voor iedereen zichtbaar in het stadion en RKC geeft aan dat er 'significant bewijsmateriaal' voorhanden is. PEC Zwolle neemt het op voor haar fan en wil om tafel met RKC. "We gaan op korte termijn in gesprek met de betrokken partijen, maar tot die tijd kunnen we nog niks zeggen", bevestigt de club uit Waalwijk.

Freddy Eikelboom, voorzitter van de Supportersclub PEC Zwolle (3000 leden), wist niet wat hij hoorde. "Dit gaat helemaal nergens over. Ik dacht aan een verlate 1 aprilgrap, of een tikfout, maar het is echt waar. Blijkbaar wil RKC gaten in de begroting dichten over de rug van supporters."

50x je inzet bij winst Feyenoord

Feyenoord wint Conference League voor 50.00 (!) keer je inzet!

Wint Feyenoord de Conference League ten koste van AS Roma? Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 50 keer je inzet voor een overwinning van Feyenoord. Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do 26 mei 2022, 20:00
Eredivisie
Vitesse -
-
AZ -
zo 29 mei 2022, 14:30
Eredivisie
AZ -
-
Vitesse -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 34 79 83
2 PSV 34 44 81
3 Feyenoord 34 42 71
4 FC Twente 34 18 68
5 AZ 34 20 61
Bekijk de hele stand