Blokzijl verlengt bij FC Groningen: "Ben fan van Virgil van Dijk"

FC Groningen heeft een belangrijke slag geslagen. Thijmen Blokzijl heeft een nieuw contract getekend bij de Trots van het Noorden.

De achttienjarige jeugdinternational tekende een nieuwe verbintenis tot medio 2026 met een optie voor nog een jaar. De talentvolle verdediger maakt een stormachtige ontwikkeling door en had nog maar een eenjarig contract. Blokzijl stond daardoor op de scoutingslijstjes bij verschillende topclubs, maar lijkt nu langer in de Euroborg te blijven.

"Ik ben niet alleen speler, maar ook supporter van deze club", zegt Blokzijl op de officiële website van FC Groningen. "Van jongs af aan ging ik als jongetje met mijn opa als supporter naar Euroborg. Ik ben fan van Virgil van Dijk, maar niet alleen omdat hij op dezelfde positie speelt als ik. In Euroborg was Ritsu Doan mijn favoriete speler. Ik vind het geweldig dat ik nu zelf in Euroborg mag voetballen in het groen-witte shirt. Daar ben ik trots op."

"Uit dit contract spreekt vertrouwen en waardering", vervolgt hij. "Ik wil mij hier de komende jaren verder doorontwikkelen en ik geloof dat er bij deze club genoeg mensen zijn die mij daarbij kunnen helpen. Ik wil een belangrijke speler worden voor het team en de club aan successen helpen. Ongeacht de stand." FC Groningen staat momenteel nog op een degradatieplek.

Lees meer:
0 reacties