Blunder VAR kan grote gevolgen hebben voor degradatie uit eredivisie

VAR
VAR Foto: © Pro Shots

Ondanks het gelijke spel tegen FC Utrecht werd PEC Zwolle toch de grote verliezer van de zaterdagavond. Alle concurrenten wisten namelijk te winnen waardoor de eredivisietoekomst van de ploeg uit Zwolle aan een zijden draadje hangt. Zwolle werd gisteren echter ook benadeeld door VAR Bas Nijhuis die, zo laat het zich aanzien, onterecht een goal van Zwolle afkeurde.

Nadat Ter Avest het openingsdoelpunt van FC Utrecht had laten noteren, dacht Zwolle vlak voor rust op gelijke hoogte te komen, na een doelpunt van Gervane Kastaneer. De VAR greep echter in en gaf aan dat Kasteneer buitenspel zou hebben gestaan. Het lijkt er nu echter sterk op dat Nijhuis de verkeerde lijntjes heeft getrokken, zo meldt ESPN.

De lijn werd getrokken bij Van der Kust maar Nijhuis lijkt de voet van Mike van der Hoorn over het hoofd te hebben gezien. Deze voet stond op gelijke hoogte met Kastaneer. Na de annulering van dit doelpunt wist Zwolle in de tweede helft nog wel op gelijke hoogte te komen, maar gezien de uitslagen op de andere velden, schiet PEC Zwolle hier niet heel veel mee op.

50x je inzet bij winst Feyenoord

Feyenoord wint Conference League voor 50.00 (!) keer je inzet!

Wint Feyenoord de Conference League ten koste van AS Roma? Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 50 keer je inzet voor een overwinning van Feyenoord. Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do 26 mei 2022, 20:00
Eredivisie
Vitesse -
-
AZ -
zo 29 mei 2022, 14:30
Eredivisie
AZ -
-
Vitesse -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 34 79 83
2 PSV 34 44 81
3 Feyenoord 34 42 71
4 FC Twente 34 18 68
5 AZ 34 20 61
Bekijk de hele stand