Boadu wekt hoge verwachtingen: "In vorm is hij een geweldige spits"

Myron Boadu
Myron Boadu Foto: © Pro Shots

Door Myron Boadu aan te trekken op Deadline Day, deed FC Twente een belangrijke zet op de transfermarkt. Martin Haar, die in het verleden Boadu coachte bij Jong AZ, ziet overeenkomsten met de carrière van Calvin Stengs.

"Ik had verwacht dat hij naar een topclub zou gaan. Naar Ajax, in de goeie tijd daar, of naar PSV. Maar hij maakte vanuit AZ een tussenstap naar Monaco. Ook een uitstekend niveau, natuurlijk. Maar hij had beter nog een jaar of drie in Nederland kunnen blijven, al is dat achteraf altijd makkelijk praten", merkt Haar in gesprek met Voetbal International.

Het liep echter anders, constateert Haar. "In Frankrijk worden andere dingen van je gevraagd. Is de kwaliteit van de spelers nog hoger. Het ging voor Myron met horten en stoten. Calvin maakte hetzelfde mee bij Nice. Hij koos voor Antwerpen, pakte onder Mark van Bommel zijn oude niveau weer op en verdiende een transfer naar Feyenoord. Hij is een mooi voorbeeld voor Myron."

Haar benadrukt dat jongens als Boadu en Stengs speelminuten en vertrouwen nodig hebben. "Het is niet makkelijk om op die leeftijd in het buitenland te zitten. Je bent al het sociale kwijt, moet wennen aan een andere manier van spelen, van trainen. Maar ook Myron zal in het Franse voetbal beter zijn geworden. Een fitte Boadu is gewoon een fantastische spits voor FC Twente."

Lees meer:
0 reacties