Bond onderzoekt matchfixing na 187(!) doelpunten in twee wedstrijden

Meerdere ballen op het veld
Meerdere ballen op het veld Foto: © Orange Pictures

In Sierra Leone zijn twee play-off wedstrijden uitgelopen tot ware doelpuntenfestijnen. Gulf FC en Kahunla Rangers stonden gelijk in punten en probeerden elkaar op doelsaldo te overtreffen. Gulf FC stond in de rust van hun wedstrijd met 2-0 voor, terwijl Kahunla Rangers genoot van een riante 10-0 voorsprong. Na de rust vielen er echter ook nog een paar treffers.

Dit weet de nieuwssite Kahawatungu te melden. Volgens het medium zouden de Kahunla Rangers afspraken hebben gemaakt met de tegenstander, waardoor de club na de rust maar liefst 93 keer tot scoren kwam en de wedstrijd met 95-0 wist te winnen. In het andere duel wist ook Gulf FC bijzonder vaak tot scoren te komen. Zij wisten met 91-1 te winnen van Koguima Lebano.

"De scheidsrechter in de wedstrijd tussen Gulf FC en Koguima Lebano kon het niet meer aan en besloot in de tweede helft het veld af te lopen, voordat hij werd vervangen door de vierde official", schrijft de nieuwssite. De uitslagen zijn voor de voetbalbond van Sierra Leone reden genoeg om een onderzoek naar matchfixing in te stellen.