Borst adviseert: "Toussaint stapt op, het bestuur en Wormuth ook"

Hugo Borst
Hugo Borst Foto: © Pro Shots

Bij Heracles Almelo gaat het maar over één ding: Rai Vloet. De aanvallende middenvelder maakte vorige week zijn rentree nadat hij betrokken was bij een dodelijk ongeval terwijl hij teveel gedronken had.

"Dus voetballertje Vloet veroorzaakt een gruwelijk ongeluk en zegt meteen na afloop tegen de politie dat hij niet reed. Later, er blijken twee gewonden en één dode gevallen, geeft hij toe dat hij toch reed. Maar niet te hard, hoor. Gewoon 130. En hij had twee glazen alcohol op", vat Hugo Borst samen in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

"Later, uit analyse, blijkt het promillage 1,18 te zijn. De snelheid wordt gecorrigeerd van 130 naar 203 kilometer per uur", vervolgt hij. "Bij zijn club houdt voetballertje lang vol: twee glazen en 130 kilometer per uur! Hoelang voetballertje dat volhoudt, is onbekend."

Vloet maakte vorige week zijn rentree bij Heracles Almelo. "Wat bezielt al die wijze mensen bij de immer sympathieke club uit Almelo? Waarom doen supporters en sponsors wel een appèl op het geweten? Waarom denkt niemand hoog in de club aan de morele laakbaarheid? Draait het werkelijk om het geld dat Vloet theoretisch nog waard is? En het eredivisieschap (miljoenen waard) dat onder alle omstandigheden bewaard moet blijven? Hoe dom kun je zijn?"

"Terwijl u dit leest, leuren besmuikte makelaars met het voetballertje", vervolgt Vloet. "In Turkije onder meer. Als daar een club toehapt, is Heracles van Vloets salaris af. Misschien zit er nog wel een tonnetje transfergeld in. Je mag hopen dat directie en bestuur het bespaarde geld zullen doneren aan nabestaanden van verkeersslachtoffers. Nog beter: Toussaint stapt op. En het bestuur ook. En trainer Wormuth ook. Een schoon schip."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do 26 mei 2022, 20:00
Eredivisie
Vitesse -
-
AZ -
zo 29 mei 2022, 14:30
Eredivisie
AZ -
-
Vitesse -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 34 79 83
2 PSV 34 44 81
3 Feyenoord 34 42 71
4 FC Twente 34 18 68
5 AZ 34 20 61
Bekijk de hele stand