Borst kritisch: "Daar te moeten verkeren is de hel op aarde"

Hugo Borst
Hugo Borst Foto: © Pro Shots

Hugo Borst is niet zo gecharmeerd van de Nederlandse Eredivisie. In zijn column in het Algemeen Dagblad is hij hard voor de Nederlandse clubs. 

Zo schrijft hij over de 'saaie' Eredivisie. "Bijna alle kaarten zijn al geschud in de eredivisie. Het spannendste, de degradatiestrijd, was al maanden totaal niet spannend. Vitesse en Volendam zijn inmiddels definitief gedegradeerd. Het enige dat opwinding geeft, is de zestiende plek. Is die voor Excelsior of voor RKC? Wie zestiende eindigt vliegt eruit tegen een club uit de KKD."

Over de Keuken Kampioen Divisie is Borst dan wel weer te spreken. Borst: "In Nederland spreekt al maanden eigenlijk maar één competitie tot de verbeelding. De KKD, voor niet-ingewijden: de Keuken Kampioen Divisie, voorheen – nee eigenlijk nog steeds - de eerste divisie. Daar te moeten verkeren is de hel op aarde. Vraag maar aan de supporters van Willem II (van harte met de recente promotie 013!), aan die van Roda JC, FC Groningen, ADO Den Haag, De Graafschap, NAC, FC Emmen en SC Cambuur."

Lees meer:
0 reacties