Borst: "Slappe lul!, riep de vriendelijkste trainer van Nederland"

Hugo Borst
Hugo Borst Foto: © Pro Shots

Hugo Borst heeft genoten van het afgelopen voetbalweekend, maar kon zich volledig vinden in de woede van SC Cambuur-trainer Henk de Jong. De oefenmeester kreeg een rode kaart nadat hij de scheidsrechter van dienst had uitgemaakt voor slappe lul.

Slappe lul!, riep de vriendelijkste trainer van Nederland, Henk de Jong, naar de scheidsrechter met de babyface", schrijft Borst in zijn column in het Algemeen Dagblad. "Het was zaterdagavond en we waren het best met Henk eens. Wat een onverdiende strafschop kreeg RKC! Die arbiter, Van der Eijk, loopt al zes jaar mee en het valt me op dat hij maar geen gezag kan afdwingen."

"Elke beslissing van die jongen wordt betwist", gaat Borst verder. "Zelfs een door hem geconstateerde moordaanslag en ze zeiken tegen hem aan. Nijhuis had zich geërgerd aan de speler van Cambuur die deed alsof hij in het gezicht was geraakt en greep in. Werkelijk niemand vindt zo’n bal van dichtbij op de hand of arm hands en tóch gaat-ie op de stip.

"Tenminste, soms", vervolgt Borst. "Niet altijd. Geen peil op te trekken. De ene keer wel, de andere keer niet. Van der Eijk, zelf wel autoriteitsgevoelig, gaf een pingel, waarop Henk de Jong het veld in liep en slappe lul riep. De trainer kreeg rood. Nijhuis had gelijk. Van der Eijk ook. Het blijken de regels.

"Van dichtbij is geen excuus om geen strafschop te geven. En de arm stak uit. De enige die een fout maakte in die situatie was Henk de Jong, wat hij zelf beaamde na afloop. Hij vond de rode kaart voor het roepen van slappe lul terecht. Hij zal de schorsing aanvaarden", aldus Borst.

BetCity

Nederland wint voor 50 (!) keer je inzet

De Eredivisie is terug! En dus komen Feyenoord, PSV en Ajax in actie tegen NEC, Cambuur en Go Ahead Eagles. Voor een overwinning van Feyenoord, PSV of Ajax krijg jij als nieuwe speler bij BetCity nu maar liefst 50 keer je inzet! Voor welke club ga jij?

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 1 okt. 2022, 16:30
Eredivisie
SC Cambuur -
-
PSV -
za 1 okt. 2022, 18:45
Eredivisie
FC Groningen -
-
AZ -
za 1 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
Ajax -
-
Go Ahead Eagles -
za 1 okt. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Vitesse -
zo 2 okt. 2022, 12:15
Eredivisie
Fortuna Sittard -
-
FC Volendam -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 7 18 18
2 Ajax 7 17 18
3 AZ 7 8 17
4 Feyenoord 7 11 16
5 FC Twente 7 7 13
Bekijk de hele stand