Borst vernietigend over 'beschamend gedrag': "Los van de realiteit"

Hugo Borst
Hugo Borst Foto: © Pro Shots

Hugo Borst is totaal niet te spreken over het interview-optreden van Wout Weghorst na de wedstrijd tegen Ierland. De spits van Oranje kreeg het na een kritische vraag aan de stok met verslaggever Arman Avsaroglu

Borst stoort zich al langer aan het gedrag van Weghorst. "Tijdens de wedstrijd vergeet hij nooit waar de camera staat. En na afloop neemt hij kritische journalisten de maat. Opnieuw gaf hij een zeer onverstandig, onsympathiek en arrogant interview", schrijft hij in zijn column in het Algemeen Dagblad. De aanvaller wilde het na het kwalificeren voor het EK niet hebben over de moeizame zege op de Ieren.

Weghorst zou tijdens het interview weggelopen zijn en Avsaroglu op een agressieve toon toegebeten hebben dat hij zijn zin had. "Weghorst wilde dat het tweegesprek niet zou worden uitgezonden. Alsof hij dat kan eisen. De persvoorlichter moest hem wegtrekken", weet Borst. "Het is absurd, beschamend gedrag van een modale voetballer die losgezongen lijkt van de realiteit. Zo’n speler zou daar een berisping voor moeten krijgen."

Ook bondscoach Ronald Koeman was niet blij met de media. De cameraman stond tijdens de wedstrijd te dichtbij. Het doet het Nederlands elftal volgens Borst allemaal geen goed. "Oranje heeft echt een gigantisch imagoprobleem. Hoe je ook je best doet, het valt niet mee om van dit lelijke, pragmatische en grotendeels onsympathieke Nederlands elftal te houden"

Lees meer:
0 reacties