Boskamp vreest voor Oranje: "Het leek een stelletje dooie lullen”

Jan Boskamp
Jan Boskamp Foto: © Orange Pictures

Ook Jan Boskamp heeft vol verbazing gekeken naar het beroerde spel van het Nederlands elftal. De oud-trainer kon zijn ogen nauwelijks geloven, zo laat hij weten in Het Belang van Limburg.

“Wat een ongelofelijke klerepartij van Oranje tegen Ecuador. Sjongejonge, wat waren ze slecht”, zegt Jan. “Wij pakken een puntje, maar zelfs daar mogen we eigenlijk nog heel blij mee zijn. Wat er ontbrak? Alles. Het was te traag, te ongeïnspireerd, te slap. Op het middenveld hebben we volgens mij geen enkel duel gewonnen. Er zat gewoon helemaal geen gif in het elftal. Het leek wel een stelletje dooie lullen.”

“Als je dat vergelijkt met wat Canada en Ecuador maar ook Saoedi-Arabië en Japan uitstralen, dan is dat toch een wereld van verschil", legt Boskamp uit. "Hoe die spelers elkaar opnaaien en op scherp zetten, dat zie ik bij ons helemaal niet. Die drang om te winnen, die honger, die gretigheid. Dat stralen wij totáál niet uit. Het gaat alleen maar om controle en zelfs die was Oranje tegen Ecuador volledig kwijt.”

Alleen Nathan Aké kon Boskamp bekoren. “De rest was ondermaats. Zelfs Gakpo, die een fantastisch doelpunt maakte, heeft buiten die goal geen knikker meer geraakt. Achteraan werd er maar wat doelloos rondgetikt, op het middenveld werd er alleen maar met de bal gelopen en vanop de flanken kwam nauwelijks dreiging. Dan krijg je als spits ook geen ballen waarmee je iets kan doen.”

“Over de kwalificatie moeten we ons geen zorgen maken. Dat is ook alleen maar omdat we onze derde poulewedstrijd tegen Qatar moeten spelen. Die zullen ze wel winnen, wellicht met Luuk de Jong in de spits”, vervolgt Boskamp. “Op een WK hoor je als team te groeien in een toernooi. Als het omgekeerde gebeurt, dan begint het link te worden. Daar zal ook Louis zich wel zorgen over maken.”

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr
1/03
FC Volendam
20:00
NEC
za
2/03
Go Ahead Eagles
18:45
RKC Waalwijk
za
2/03
Vitesse
20:00
FC Twente
za
2/03
Sparta Rotterdam
21:00
AZ
zo
3/03
Ajax
12:15
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 23 66 65
2 Feyenoord 23 41 55
3 FC Twente 23 23 47
4 AZ 23 22 42
5 Ajax 23 8 36
6 Go Ahead Eagles 23 5 34
7 NEC 23 6 33
Bekijk de hele stand