Bosvelt hoopte op een Ferrari: "Portemonnee van een Opel Kadett"

Go Ahead Eagles heeft komend seizoen handhaving als doel in de Eredivisie. De Deventer ploeg doet dat met een redelijk onervaren keeper. Go Ahead Eagles plukte namelijk de 24-jarige Jeffrey de Lange weg bij FC Twente.

De Lange speelde pas twee wedstrijden in de Eredivisie. "Dan heeft hij weinig goals tegen gehad", lacht technisch manager Paul Bosvelt van Go Ahead Eagles bij FC Afkicken. "Een goede keeper is heel belangrijk, net als een goede spits. Uiteindelijk gaat het om kwaliteit. Het voordeel is wel dat onze keeperstrainer (Eric Weghorst, red.) ook een verleden bij FC Twente heeft, De Lange destijds heeft gehaald van de opleiding van Ajax. Die heeft wel vertrouwen in de keeper en dat is ook wel heel belangrijk."

De Lange is nog niet de onbetwiste nummer één in Deventer. "Uiteindelijk geven we Jeffrey de kans om zich in de voorbereiding te laten zien", geeft Bosvelt aan. "Daarin moet hij laten zien of hij eerste keeper is en iedereen daar vertrouwen in heeft, of dat we denken dat hij toch meer de nummer twee is. Dan moeten we op zoek naar een nummer één. Dat is het traject waarop we hebben ingezet. Soms heeft iemand ook een kans en een beetje vertrouwen nodig. De potentie is er wel."

Bosvelt krijgt de vraag of je een keeper in de voorbereiding goed kunt testen, aangezien de druk in de Eredivisie bij een degradatiekandidaat heel anders is. "Je ziet wel waar iemand toe in staat is", meent Bosvelt. "We hebben hier in het verleden heel veel keepers gehad die hier voor het eerst het podium kregen. Er zijn er maar weinig door de mand gevallen."

De technisch manager geeft daarnaast aan dat Go Ahead niet voor de keepers die zich al volledig bewezen hebben kan gaan. "Dan kijk je naar budget, welke keepers je kan aantrekken. Dan vallen dat soort namen al bij voorbaat af. Ik weet ook wel dat een Ferrari heel snel is, maar als ik met een portemonnee van een Opel Kadett aankom bij de garage, dan zou ik nooit 200 kilometer per uur kunnen rijden", besluit Bosvelt.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 12 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
Excelsior -
-
Vitesse -
za 13 aug. 2022, 18:45
Eredivisie
Go Ahead Eagles -
-
PSV -
za 13 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
FC Emmen -
-
RKC Waalwijk -
za 13 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
FC Utrecht -
-
SC Cambuur -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 1 3 3
2 PSV 1 3 3
3 AZ 1 2 3
4 Excelsior 1 2 3
5 Ajax 1 1 3
Bekijk de hele stand