Bosz zorgt voor ergernis: "Het is natuurlijk lachwekkende onzin"

Peter Bosz voor de wedstrijd tegen RC Lens in Eindhoven
Peter Bosz voor de wedstrijd tegen RC Lens in Eindhoven Foto: © Pro Shots

Peter Bosz heeft zich vrijdag uitgesproken over de regelgeving voor beloftenteams in de Keuken Kampioen Divisie. De trainer van PSV snapte er niks van dat geblesseerde spelers uit de hoofdmacht tijdens de revalidatie niet kunnen aansluiten bij Jong PSV.

Bosz zou graag zien dat Mauro Júnior en Armando Obispo wedstrijdritme op doen bij de beloftenploeg. Omdat zij 24 jaar zijn, mogen ze niet meer in actie komen voor Jong PSV. "Het is te gek voor woorden. Ik vind het belachelijk dat profs niet de kans krijgen ritme op te doen in een tweede elftal", zei Bosz onder meer.

Die uitspraken zorgen voor verbazing bij Sjoerd Mossou. "Nu mag iedereen schaamteloos voor zijn eigen parochie preken, ook Bosz, maar vanuit een iets breder perspectief is het natuurlijk lachwekkende onzin", schrijft hij in het Algemeen Dagblad. "Eerder het tegenovergestelde is waar: het zou pas echt 'te gek voor woorden' zijn als de topclubs wél lukraak iedere speler mochten opstellen in de tweede profcompetitie van Nederland. Alsof die topclubs nog niet genoeg privileges hebben."

Volgens Mossou leidt de deelname van beloftenteams aan de KKD al jaren tot 'flagrante competitievervalsing'. "Uitslagen hangen rechtstreeks samen met de speeldag, want op vrijdagen treden de Jong-teams vaak met heel andere teams aan dan op maandag. Het maakt nogal een verschil namelijk: op maandagavond tegen Mauro Júnior, Obispo of pakweg een herstellende Johan Bakayoko spelen, of op vrijdag tegen talenten als Jesper Uneken en Julian Kwaaitaal", oordeelt de columnist.

Lees meer:
0 reacties