BREAKING | Ronald Koeman laat toch nog extra aanvaller invliegen

Ronald Koeman
Ronald Koeman Foto: © BSR Agency

Ronald Koeman heeft toch nog besloten om een extra speler op te roepen voor het EK. Na de hamstringproblemen van Brian Brobbey heeft de bondscoach besloten Joshua Zirkzee op te roepen.

Dat meldt Voetbal International woensdagavond. De spits van Bologna vliegt vanaf zijn vakantiebestemming, Miami, naar het kamp van het Nederlands elftal in Wolfsburg. Zirkzee behoorde tot de voorselectie, maar viel af vanwege een lichte blessure. Koeman belde hem hoogstpersoonlijk af, met de boodschap dat hij alleen maar fitte spelers mee wilde nemen.

Alleen voor Frenkie de Jong maakte de bondscoach een uitzondering, maar de middenvelder van FC Barcelona moest uiteindelijk toch afhaken. Ook Marten de Roon was niet op tijd fit. Daarna raakte ook Teun Koopmeiners geblesseerd en woensdag ging het tijdens de training mis voor Brobbey. De spits van Ajax kreeg last van zijn hamstring.

Dat lijkt mee te vallen, maar toch heeft Koeman besloten om zijn selectie aan te vullen tot 26 spelers. Zirkzee mag zich als extra aanvaller melden in Wolfsburg. Momenteel worden volgens het eerdergenoemde medium alle papieren via de UEFA gereed gemaakt. Het is de bedoeling dat de spits zo snel mogelijk gaat meetrainen met Oranje. Komende zondag staat de eerste EK-wedstrijd voor Nederland op het programma.

Lees meer:
0 reacties