Bruggink: "Als speler was hij bijna maniakaal, lang niet altijd leuk"

Arnold Bruggink
Arnold Bruggink Foto: © Pro Shots

Arnold Bruggink speelde bij PSV samen met de toekomstige hoofdtrainer van de Eindhovenaren, Ruud van Nistelrooij. Bruggink kende geen twijfel of Van Nistelrooij de nieuwe trainer zou moeten worden.

"Ik heb geen seconde twijfel gehad of hij het wel of niet moest doen", zegt Bruggink bij ESPN. "Wat wil je nog meer? Hij is een sterke persoonlijkheid. Hij weet heel goed wat hij wil en nodig heeft, dus ik had die twijfel helemaal niet. Toen hij andere namen van trainers hoorde, besefte hij dat hij opnieuw achteraan aan moest sluiten. Toen veranderde de situatie."

Bruggink speelde 72 wedstrijden samen met Van Nistelrooij, maar de oud-PSV'er had toen niet het idee dat hij met een toekomstig trainer op het veld stond. "Zeker niet", antwoordt Bruggink. "Bij heel veel spelers heb ik gedacht: die wordt nooit trainer. Ruud was er daar één van. Hij is alleen als trainer heel anders dan dat hij als speler was."

"Als speler was hij bijna maniakaal.", herinnert Bruggink zich. "Lang niet altijd leuk, maar hij was zo goed omdat hij precies wist wat hij deed. Een trainer kon nooit om hem heen. Als persoon was hij rustig, observerend, nadenkend en heel sociaal. Ik zeg ook altijd dat ik bevriend ben met de persoon Van Nistelrooij, niet met de speler."

Als assistent krijgt Van Nistelrooij ondersteuning van Fred Rutten. "Rutten heeft Erik ten Hag geholpen, toen Ten Hag assistent werd bij Rutten. Van Bronckhorst was assistent bij Rutten bij Feyenoord. Nu is de rol omgedraaid en wordt Fred assistent van Van Nistelrooij. Ik denk dat Fred dat ook wel leuk vind. Om zijn ideeën door te geven aan anderen. Ik denk dat Van Nistelrooij een duidelijk uithangbord is. PSV mag daar trots op zijn", besluit Bruggink.

Nederland - Argentinië

Nederland wint voor 100x (!) je inzet!

Nederland is door naar de kwartfinale! En onze mannen moeten het nu opnemen tegen Argentinië. Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 100 keer je inzet (!!) als Oranje wint van Argentinië! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr
6/01
FC Twente
20:00
FC Emmen
za
7/01
RKC Waalwijk
16:30
SC Heerenveen
za
7/01
AZ
18:45
Vitesse
za
7/01
Fortuna Sittard
20:00
Go Ahead Eagles
za
7/01
PSV
21:00
Sparta Rotterdam
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 14 22 33
2 Ajax 14 27 30
3 PSV 14 22 30
4 AZ 14 9 29
5 FC Twente 14 15 27
6 Sparta Rotterdam 14 9 24
7 FC Utrecht 14 2 24
Bekijk de hele stand