Burgemeester Femke Halsema bedreigd door Ajax-fans: "Houd je in!"

Femke Halsema
Femke Halsema Foto: © Pro Shots

Burgemeester Femke Halsema heeft een groot aantal bedreigingen gehad. De reden is dat de gemeente Amsterdam heeft aangekondigd dat het kampioenschap niet gevierd wordt met een huldiging op het Museumplein.

"In 2019 kon het na vele jaren eindelijk weer: de Ajax-huldiging op het Museumplein. Dit seizoen wilden we dat herhalen", begint Halsema op haar Instagramaccount. "Er is in heel Nederland een groot tekort aan beveiligingspersoneel. En tot groot chagrijn hebben we samen met Ajax moeten besluiten dat we de huldiging niet veilig konden organiseren."

De gemeente zou minimaal 320 beveiligers nodig hebben, maar dat aantal werd niet gevonden. "Sinds wij dit bericht naar buiten hebben gebracht, ben ik persoonlijk bedolven onder bedreigingen en gescheld. Daar reageer ik zelden op. Nu wil ik wel dringend vragen: houd je in! Ik ben ook voor het groots vieren van sportieve successen. We hebben de huldiging niet voor niets weer naar de stad gehaald in 2019."

De burgemeester stelt dat ze de teleurstelling van de supporters snapt. "Ik hoop dat Ajax volgend jaar weer op het Museumplein staat. Maar houd het beschaafd en vriendelijk, beschadig onze stad en vooral onze club niet", besluit Halsema.

50x je inzet bij winst Feyenoord

Feyenoord wint Conference League voor 50.00 (!) keer je inzet!

Wint Feyenoord de Conference League ten koste van AS Roma? Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 50 keer je inzet voor een overwinning van Feyenoord. Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do 26 mei 2022, 20:00
Eredivisie
Vitesse -
-
AZ -
zo 29 mei 2022, 14:30
Eredivisie
AZ -
-
Vitesse -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 34 79 83
2 PSV 34 44 81
3 Feyenoord 34 42 71
4 FC Twente 34 18 68
5 AZ 34 20 61
Bekijk de hele stand