Coronaduel in Portugal gestaakt: drie van de negen spelers vallen uit

Een bizar duel in de Portugese competitie is gestaakt bij een stand van 0-7
Een bizar duel in de Portugese competitie is gestaakt bij een stand van 0-7 Foto: © Pro Shots

De wedstrijd Belenenses en Benfica zal nooit meer vergeten worden. Het duel in de Portugese competitie is bij een stand van 0-7 vroegtijdig beëindigd om dat de thuisploeg nog maar zes spelers had.

De ploeg begon met negen spelers aan de wedstrijd door een corona-uitbraak, waarbij dertien spelers en vier stafleden positief testten. Het was vooraf al duidelijk dat er niet gewonnen zou worden, maar de dromen konden na 24 seconden helemaal de prullenbak in. Uitgerekend door een eigen doelpunt van Eduardo Kau kwam de club op achterstand.

Daarna liep de stand snel op. Haris Seferovic was twee keer trefzeker, Darwin Núñez maakte een hattrick en Julian Weigl mocht ook één keer scoren. Dat terwijl de topclub niet eens voluit ging tegen het negental. Het rustsignaal kwam dan ook als een geschenk uit de hemel voor Belenenses.

De thuisploeg keerde na de rust terug met zeven spelers, waarna Joâo Monteiro een paar minuten later nog stelde dat hij niet verder kon. Daardoor kon de scheidsrechter niets anders dan de wedstrijd stilleggen. Er moeten namelijk minstens zeven spelers op het veld staan.