Crash Ziyech onder vergrootglas: "Niet baseren op zogenaamde juice"

Hakim Ziyech zijn Rolls Royce
Hakim Ziyech zijn Rolls Royce Foto: © Twitter

Afgelopen weekend crashte er in Amsterdam een Rolls Royce die op naam staat van Hakim Ziyech. Juicechannels meldden dat de speler van Chelsea zelf achter het stuur zat, maar dat wordt ontkracht door de politie.

Na het ongeluk werd de bestuurder van de Rolls Royce aangehouden voor het rijden onder invloed. Toch zou er door meerdere ooggetuigen gezien zijn dat Ziyech achter het stuur vandaan kroop en niet de verdachte.

De politie geeft aan dat de middelen om te onderzoeken of de bestuurder niet iemand anders was, op dit moment beperkt zijn. "Als er namelijk inderdaad sprake zou zijn geweest van een eventuele andere bestuurder, dan zou deze persoon kunnen worden verdacht van artikel 7 (Wegenverkeerswet), voor het verlaten van plaats ongeval", legt een woordvoerder uit. "Dit strafbare feit in deze specifieke zaak, een verkeersongeval met alleen materiële schade, geeft de politie bijvoorbeeld niet de bevoegdheid om camerabeelden uit de omgeving te vorderen."

"De politie moet zich in onderzoeken baseren op feiten en bewijs, niet op roddels en zogenaamde juice", aldus de politie in het persbericht. "Daarom is het belangrijk dat mensen informatie rechtstreeks met de politie delen. Mochten er mensen zijn die concrete informatie hebben over, of camerabeelden hebben van, een mogelijke andere bestuurder, dan roepen wij die mensen op om zich bij de politie te melden."

Lees meer:
0 reacties