"Dan keert bijvoorbeeld Miedema wel naar de eredivisie terug"

Vivianne Miedema
Vivianne Miedema Foto: © Pro Shots

Danny Mulder is deze week ontslagen als trainer van Feyenoord Vrouwen. Volgens Klaas-Jan Droppert van het Algemeen Dagblad is hij het 'slachtoffer geworden van de dadendrang van Feyenoord'.

Droppert vindt het 'opmerkelijk' dat Mulder is ontslagen vanwege tegenvallende resultaten. "Drie nederlagen en een gelijkspel in de laatste vier duels worden Mulder zwaar aangerekend, maar nauwelijks een maand geleden stond Feyenoord Vrouwen nog doodleuk ongeslagen bovenaan in de eredivisie", schrijft de journalist. Volgens hem is van de laatste resultaten alleen de nederlaag tegen SC Heerenveen 'Feyenoord onwaardig'.

"Bovendien rijst de vraag: waar wordt Mulder eigenlijk op afgerekend als er net als vorig seizoen geen doelstelling is uitgesproken?", vervolgt Droppert. "De leiding van Feyenoord wil blijkbaar doorpakken, is ontevreden over de resultaten en het vertoonde spel. Ze vindt dat de ontwikkeling van het team onder Mulder niet snel genoeg gaat." Droppert ziet dat Mulder blijkbaar niet meer de 'ideale man' is om het gat met topclubs Ajax Vrouwen en FC Twente Vrouwen te dichten.

De journalist is van mening dat het in de huidige situatie naïef is om te denken dat dat gat verkleind wordt. "Is het wel reëel om de trainer op basis van de resultaten te ontslaan? Bij Feyenoord weten ze toch ook dat het gat tussen de top en de Rotterdammers groter is dan de afstand tussen hemel en de aarde?", vraagt hij zich hardop af. Droppert ziet het gat in ieder geval niet kleiner worden met het huidige transferbeleid van de Rotterdammers.

Afgelopen zomer werden meerdere speelsters aangetrokken. "Daarmee moest Mulder de volgende stap zetten. Deze ‘aankopen’ zijn weliswaar goede eredivisiespelers, maar geen topspelers. En dat terwijl de beste clubs zich ieder jaar juist wel met de beste spelers versterken", ziet Droppert. Hij weet wat er anders kan: "Gaten dichten met de top kan alleen maar als er meer budget voor de vrouwentak wordt vrijgemaakt. Dan kunnen speelsters, net als bij de topclubs, fullprofs zijn en kunnen er wel internationals worden aangetrokken."

"Dan keert bijvoorbeeld Vivianne Miedema, die er geen geheim van maakt ooit het rood en wit op Zuid te willen dragen, wel naar de eredivisie terug. Pas dan gaat Feyenoord echt stappen maken, want net als bij de mannen is de trend in het vrouwenvoetbal dat geld steeds bepalender zal worden", aldus de journalist.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr
1/03
FC Volendam
20:00
NEC
za
2/03
Go Ahead Eagles
18:45
RKC Waalwijk
za
2/03
Vitesse
20:00
FC Twente
za
2/03
Sparta Rotterdam
21:00
AZ
zo
3/03
Ajax
12:15
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 23 66 65
2 Feyenoord 23 41 55
3 FC Twente 23 23 47
4 AZ 23 22 42
5 Ajax 23 8 36
6 Go Ahead Eagles 23 5 34
7 NEC 23 6 33
Bekijk de hele stand