Danny Noppert baalt: "Voetballers spelen ook geen twee wedstrijden"

Danny Noppert
Danny Noppert Foto: © Pro Shots

Danny Noppert had er flink de pee in dat hij tijdens de Dutch Darts Championship verloor van Michael van Gerwen. De Fries baalde vooral vanwege het feit dat hij vroeg op de middag goed presteert, maar diezelfde avond zijn niveau niet haalt. Noppert vindt het dan ook vreemd dat er twee partijen op een dag gespeeld moeten worden en vergelijkt de situatie met die van het voetbal.

"Ik had hier wel iets meer van verwacht", baalt Noppert, geciteerd door het Algemeen Dagblad. "k haal steeds de avondsessies, maar dan kan ik het niet doortrekken. Ik heb tussen zo'n middag- en avondsessie altijd een enorm inkakmoment. Blijkbaar is het voor echt grote spelers om zo'n hele dag te bolwerken, mij lukt het niet. Daar baal ik van."

"Voetballers spelen ook niet twee wedstrijden op een dag", vergelijkt 'The Freeze' de situatie tussen de darters en profvoetballers. "Je bent hier 10.00 uur en nu is het alweer 20.00 uur. Of ik iets van Michael (Van Gerwen, red.) zou kunnen leren daarin? Ik weet het niet. Die zal ook gewoon hetzelfde doen en gaan eten."

"Hij zei dat hij even ging slapen, maar ik doe dat niet overdag. Wat voor hem werkt, hoeft niet voor mij te werken, maar hierin zit wel het grote verschil. Hij staat er nu wel, ik niet. Als ik zo scherp begin als in mijn vorige partijen geef ik hem veel minder kans", aldus Noppert.

Lees meer:
0 reacties