Daphne Koster hekelt WK: "Ik word daar heel verdrietig van"

Daphne Koster
Daphne Koster Foto: © Orange Pictures

Daphne Koster schoof vrijdagavond aan bij Studio WK 2022 van de NOS. De voormalig international keek daarvoor voor het eerst naar een wedstrijd van het WK in Qatar, zo onthulde ze in de uitzending.

"Ik denk niet dat Oranje uiteindelijk ver kan komen", zegt Koster. "Ik vind het echt heel mager wat ik zie en ik heb eigenlijk niet zo heel veel gezien", geeft de manager vrouwenvoetbal van Ajax toe. "Dat moet ik gelijk eerlijk bekennen. Ik heb er eigenlijk helemaal geen zin in. Ik heb me verdiept in hoe de wereld op voetbalgebied werkt", legt Koster uit.

Ze vervolgt: "Ik heb daar gewoon ontzettend veel moeite mee. Aan de ene kant ben ik die sporter en wil ik heel graag op dat veld staan en wil je dat beleven. Maar aan de andere kant, alles wat er omheen speelt, ik word daar heel verdrietig van", zegt Koster. "Ik besef dat ik daar een schakel in ben. Dan vraag je je soms wel eens af: Wil je wel in zo'n wereld vertoeven?", gaat ze verder.

Koster was door de NOS gevraagd om wedstrijden te analyseren voor tv en radio, maar dat aanbod wees ze af. "Omdat ik daar een heel slecht gevoel over heb. Omdat ik dat slechte gevoel heb, denk ik: Dan kan ik wel een showtje op gaan voeren of een rol aannemen, maar wil ik dat wel? Ik heb voor mezelf besloten om dat niet te doen en dat te laten gaan. Vanavond ben ik er wel, dat is eigenlijk ook wel gek."

"Ik heb mezelf dat ook afgevraagd, maar al pratende met de redacteuren... Ze vroegen: Wil je niet dan één keer, om uit te spreken dat je daarmee aan het worstelen bent? Toen heb ik gezegd: Voor deze keer. Dan ga ik één wedstrijd sowieso helemaal kijken", aldus Koster. "Ik verkeer in die wereld, dat weet ik ook dondersgoed, ik weet dat ik een schakel daarin ben. Ik werk bij Ajax, daar staan de tv's aan en we hebben het erover, maar ik merk ook dat het bij veel mensen langs ze heen gaat. Dat heeft met het moment te maken, dat heeft met de mensenrechtensituatie te maken, misschien wel met duurzaamheid. Ik vind dat het niet leeft."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr
1/03
FC Volendam
20:00
NEC
za
2/03
Go Ahead Eagles
18:45
RKC Waalwijk
za
2/03
Vitesse
20:00
FC Twente
za
2/03
Sparta Rotterdam
21:00
AZ
zo
3/03
Ajax
12:15
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 23 66 65
2 Feyenoord 23 41 55
3 FC Twente 23 23 47
4 AZ 23 22 42
5 Ajax 23 8 36
6 Go Ahead Eagles 23 5 34
7 NEC 23 6 33
Bekijk de hele stand