De Boer en Vermeer blikken terug op bekerfinale: "Alles lukte"

Kenneth Vermeer
Kenneth Vermeer Foto: © Pro Shots

In een opmerkelijke setting zitten Diederik Boer en Kenneth Vermeer deze Pasen samen op de bank van Zwolle, tien jaar nadat ze elkaar tegenkwamen in de gedenkwaardige bekerfinale tussen PEC Zwolle en Ajax (5-1). "Alles viel op zijn plaats voor ons destijds; we hadden geen gebrek aan geluk," aldus Boer.

"We wisten dat we die dag alleen kans maakten als we top zouden zijn en daarbij moest Ajax een mindere dag hebben. Alles lukte bij ons, voor rust was elke kans een doelpunt. De eerste goal kwam uit een van richting veranderd schot, de tweede uit een rebound. Van Polen die met een dropkick een voorzet geeft, Fernandez die en kopgoal maakt, terwijl hij nog nooit met zijn hoofd heeft gescoord. Het ontbrak ons niet aan geluk.”

Dat erkent Kenneth Vermeer ook die geen vuiltje aan de lucht zag na de 1-0 voorsprong. "Je weet dat zij anders de kleedkamer uit kunnen komen, terwijl wij gewoon op dezelfde voet door konden gaan”, blikt Vermeer terug in gesprek voor het Algemeen Dagblad. "Voor PEC is het de kans de boel om te zetten."

De tussentijdse staking nadat Ajax-supporters vuurwerk op het veld gooide kwam Zwolle goed uit zo stelt De Boer "Voor ons was het een lekker moment. We konden resetten, het tempo was eruit. Niemand van ons had nog ooit zo’n wedstrijd gespeeld. Dat duel is voor iedereen van PEC Zwolle die erbij is geweest het onbetwiste hoogtepunt."

Lees meer:
0 reacties