De Boer: "Je wordt ook nog eens als stront behandeld als toerist"

Ronald de Boer
Ronald de Boer Foto: © Pro Shots

Ronald de Boer was in zijn carrière als voetballer goed voor 138 doelpunten in 616 wedstrijden, bovendien speelde hij ook nog eens 67 interlands. Toch werd er in zijn tijd nog niet met dezelfde bedragen gesmeten als tegenwoordig.

"De druk op die gasten is nu zo ongelofelijk groot", begint De Boer in het weekendmagazine Mezza. "Onvergelijkbaar met wat wij meemaakten. Een achttienjarige die tijdens zijn debuut blundert, wordt genadeloos afgemaakt. Dan moet je echt sterk in je schoenen staan. Iedereen heeft een mening over je, social media is here to stay dus dat gaat niet veranderen."

"Wat betreft geld: denk je dat een voetballer tijdens wedstrijden aan zijn lekkere bankrekening denkt?", vervolgt De Boer. "Die wil zo goed mogelijk presteren en prijzen pakken. Die baalt als dat niet lukt. Of als hij op de bank moet zitten. Bovendien is alles nu tig keer duurder dan twintig jaar geleden."

"En qua geld denk ik bij sommige dingen: dat wil ik niet betalen, ook al kan ik dat bedrag missen. Vroeger al: dan zag ik tijdens vakanties parmaham van dertig gulden op de kaart staan. Belachelijk, ga ik echt niet doen. Zeker niet omdat je ook nog eens als stront wordt behandeld als toerist", besluit de oud-voetballer.

Lees meer:
0 reacties