De Jong: "Chiellini haalt lachend het bloed onder je nagels vandaan"

Gareth Bale met links Giorgio Chiellini
Gareth Bale met links Giorgio Chiellini Foto: © Pro Shots

Luuk de Jong heeft in zijn carrière tegen de nodige grootheden gespeeld. Lucio en Giorgio Chiellini zijn twee spelers die hij zich nog goed herinnert.

"Ik was 20 jaar, dacht dat ik best leuk bezig was als spits. Tot we in de eerste poulewedstrijd tegen Inter speelden en ik tegenover Lucio stond", vertelt De Jong bij het Algemeen Dagblad. Een ontgroening in de bovenste regionen van het topvoetbal. ,,Een les in topvoetbal van een ‘moordenaar’, zo voelde het.’’

Hij herinnert zich nog veel: "Hoe hij je probeerde te irriteren, hoe we allebei een sliding maakten en hij er dan nét iets harder inging dan nodig. Het was in alles een masterclass. En hoewel beenhard, was Lucio wel fair", vertelt de spits.

Giorgio Chiellini is ook een verdediger die hem is bijgebleven. "Ik was toen tien jaar ouder, op mijn 30ste, tegen Giorgio Chiellini. We speelden met Oranje een interland in Bergamo tegen Italië. Toen dacht ik ook: wat gebeurt hier nou? Maar dan op een andere manier."

"Chiellini haalt lachend het bloed onder je nagels vandaan, maar op een manier dat je zelf óók geregeld moet lachen in het veld. Omdat je haast niet kunt geloven hoe hij alles en iedereen bespeelt. Zo geraffineerd. Hij houdt jou vast, jij geeft een klein duwtje terug, en hij draait het zo dat de scheidsrechter alleen ziet wat jij doet", vertelt de jong vol bewondering.

"We waren bij die interland een avond lang aan het worstelen, aan het bakkeleien en na afloop kwam Chiellini naar me toe. Ik dacht, wat komt er nu nog? Gaf-ie me een dikke knuffel en liet oprecht merken: Ik heb genoten van ons gevecht, bedankt! En ja, achteraf geldt dat eigenlijk ook voor mij, vreemd genoeg", besluit de Jong.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
2/12
Heracles Almelo
21:00
Sparta Rotterdam
zo
3/12
Feyenoord
12:15
PSV
zo
3/12
NEC
14:30
Ajax
zo
3/12
Go Ahead Eagles
14:30
FC Twente
zo
3/12
FC Utrecht
16:45
AZ
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 13 43 39
2 Feyenoord 13 29 32
3 AZ 12 23 29
4 FC Twente 13 11 27
5 Go Ahead Eagles 13 7 22
6 SC Heerenveen 14 -3 19
7 Sparta Rotterdam 13 0 18
Bekijk de hele stand