De Jonge: "Je zag dat die uitspraak René van der Gijp ook raakte"

René van der Gijp
René van der Gijp Foto: © Pro Shots

Steven Berghuis haalde na de Klassieker hard uit naar René van der Gijp en andere media, die volgens Berghuis de situatie tussen de aanvaller en Feyenoord-supporters erg maakten. Angela de Jonge reageerde in haar column in het Algemeen Dagblad op de uitspraken van de Ajacied.

"Ik snap dat het hem hoog zit", schrijft de columniste. "Ik had medelijden met hem toen ik hem daar zo zag staan, verbeten en getergd. In zijn situatie is zo’n cover van Sportwereld niet leuk en valt die tweet van Jinek net verkeerd. Maar de boel opjutten deden ze naar mijn mening niet, ze deden enkel verslag van wat er in de samenleving speelt. Daarom verbaasde me de gretigheid waarmee Berghuis’ beschuldigingen werden omarmd. Ook door journalisten."

"'De media hebben het gedaan’ is de moderne equivalent van ‘de hond heeft mijn huiswerk opgegeten", gaat De Jonge verder. "Het bekt lekker en je oogst er direct succes mee. Want twitter en andere social media zijn dol op schelden op ‘de media’, zogenaamd de bron van alle kwaad in de wereld. Het is veel makkelijker en veiliger om Gijp, Eva of de hoofdredacteur van het AD als zondebok aan te wijzen, dan een groep gevaarlijke hooligans, een anonieme massa op social media of jezelf."

"Maar de mensen die gretig over elkaar heen buitelden om hun afkeer van bijvoorbeeld Gijp te laten blijken mogen ook best eens naar zichzelf kijken. Genee las maandag in Vandaag Inside een tweet voor waarin oud-tennisser John van Lottum hem vergeleek met FvD’er Gideon van Meijeren. Dat is nogal wat. Het raakte Gijp ook, dat zag je. Het was het enige moment dat zijn ‘laat gaan’ net iets minder overtuigend klonk," eindigt De Jonge.

Feyenoord, PSV, Ajax

PSV, Feyenoord of Ajax wint voor 50 (!) keer je inzet!

Lastige wedstrijden voor de traditionele top 3 in de Eredivisie dit weekend. PSV treedt zaterdagmiddag in eigen huis aan tegen Go Ahead Eagles. Feyenoord en Ajax komen op zondag in actie en spelen uitwedstrijden bij FC Twente en Excelsior. Wie wordt de grote winnaar van dit weekend?

Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 50 (!) keer je inzet voor een overwinning van PSV, Feyenoord of Ajax! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
28/01
RKC Waalwijk
18:45
FC Emmen
za
28/01
NEC
20:00
Sparta Rotterdam
za
28/01
SC Heerenveen
20:00
Vitesse
za
28/01
AZ
21:00
FC Utrecht
zo
29/01
FC Twente
12:15
Feyenoord
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 18 27 41
2 AZ 18 16 39
3 PSV 18 22 35
4 FC Twente 18 19 35
5 Ajax 18 27 34
6 Sparta Rotterdam 18 13 32
7 FC Utrecht 18 1 29
Bekijk de hele stand