De Ligt heeft externe hulp: "Dit soort momenten kunnen zwaar zijn"

Mattijs de Ligt
Mattijs de Ligt Foto: © BSR Agency

Matthijs de Ligt vindt dat hij de afgelopen seizoen erg gegroeid is. De oud-verdediger van Ajax moet het op het EK vooralsnog doen met een reserverol. 

De Ligt beleeft als bankzitter niet minder plezier, maar praat er wel over met een psycholoog. "Dit soort momenten kunnen zwaar zijn. Door er over te praten zorg je ervoor dat het lichter wordt en kan je de energie weer op het veld geven in plaats van die te verspelen aan dat soort gedachten", legt hij uit aan het Algemeen Dagblad. "Ik train altijd om mezelf beter te maken. Dat is nu niet per se anders. Wat wel een beetje anders is, is het gevoel na een overwinning."

Drie jaar geleden was de verdediger van Bayern München met zijn rode kaart tegen Tsjechië de schlemiel na de vroege uitschakeling op het EK, maar naar eigen zeggen is hij volwassener geworden. "Op belangrijke momenten kan ik situaties wat rustiger inschatten. Ik heb meer ervaring. Ik heb bovendien een belangrijke les geleerd: ik moet gewoon doen wat ik altijd doe in plaats van mij aanpassen of doen wat mensen van mij verwachten."

Lees meer:
0 reacties