De Mos: "Daarom maakt Feyenoord grote kans om finale te winnen"

Aad de Mos
Aad de Mos Foto: © Pro Shots

Aad de Mos denkt dat Feyenoord best kans heeft in de finale van de Conference League tegen AS Roma. De Mos verwacht dat Feyenoord 'gewoon' de bal krijgt van de Romeinen en dat José Mourinho weinig anders gaat doen dan normaal.

"Dat denk ik niet", zegt De Mos in Twee Viertje. "Hij zal wel snel tot de conclusie komen dat er druk op zijn verdedigers gaat komen en Italiaanse verdedigers of buitenlandse verdedigers hebben daar toch wat problemen mee en het zou me niet verbazen als hij dezelfde tactiek toepast als toen met United, dat hij de lange bal gaat spelen op Tammy Abraham."

"Je moet gewoon de dingen doen waarin je erg sterk bent", gaat De Mos verder. "Feyenoord heeft een elftal en een tactisch vermogen dat ze plan A en B hebben in de wedstrijd, dus ze kunnen heel goed verdedigen, dat hebben ze laten zien tegen Marseille. Ze kunnen ook druk naar voren zetten dat je overrompeld wordt, dat hebben ze in de eerste wedstrijd tegen Marseille laten zien. Ze zijn vrij veelzijdig en daarom maken ze een grote kans om die finale te winnen."

"Als je blijft aandringen en je kunt blijven voetballen, in de laatste fase maak je de goede keuzes, dan kun je ze pijn doen. Vitesse heeft ze heel lang pijn gedaan in Rome, maar ze werden toch door een onachtzaamheid weggecounterd. Een verdediger die niet de binnenkant dekt, die zelfs uitblinker was met een mooie goal, die werd geklopt bij Vitesse en dan lig je met je kont buiten", aldus De Mos.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 6 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Fortuna Sittard -
-
Ajax -
za 6 aug. 2022, 18:45
Eredivisie
SC Cambuur -
-
Excelsior -
za 6 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
PSV -
-
FC Emmen -
za 6 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
RKC Waalwijk -
-
FC Utrecht -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 AZ 0 0 0
3 Excelsior 0 0 0
4 FC Emmen 0 0 0
5 FC Groningen 0 0 0
Bekijk de hele stand