De Mos: "Dat waren beesten, die konden jou een been afhakken"

Aad de Mos
Aad de Mos Foto: © Pro Shots

Aad de Mos is benieuwd of Vincent Janssen uiteindelijk met het Nederlands elftal naar het WK in Qatar gaat. De voormalig Ajax-trainer, die ook bij grote clubs als PSV en Anderlecht heeft gewerkt, waarschuwt de 28-jarige aanvaller.

"Hij gaat nu naar FC Antwerpen, daar kan hij zijn borst natmaken tegen de verdedigers in Belgie", vertelt hij in de podcast Twee Viertje. "Dat zal niet makkelijk zijn en het is te hopen voor Van Bommel en voor Overmars dat ze resultaten halen, want de voorzitter Paul Gheysens is geen makkelijk iemand, stapt makkelijk een kleedkamer binnen als het even niet gaat, supporters hebben een verwachtingspatroon van hier tot Tokyo", weet De Mos.

"Komt Janssen niet tot scoren, op welke manier dan ook, dan komt hij onder druk te staan", legt hij uit. "Supporters in Antwerpen zijn heethoofden. Het kan best zijn dat er de klad in komt en dat hij alleen maar in het Nederlands elftal goed speelt. Wat ik altijd gezegd heb: je hebt spelers die bij een club minder presteren en in Oranje wel, en andersom, bij een club heel goed en bij Oranje niet, omdat ze stressgevoelig zijn", constateert De Mos.

"Dus het is afwachten geblazen of hij gaat scoren, of hij in de basis blijft, het kan ook zijn dat hij onder druk op de bank terecht komt, dat een invaller het wel goed doet en hij niet meer speelt, of zelfs geblesseerd raakt, je weet het niet", vervolgt hij. "Dus het is nog een hele lange weg tot 14 november. Ik vind wel dat hij goed gespeeld heeft in de wedstrijd tegen Wales, hij heeft het goed gedaan", aldus De Mos, die wel zijn vraagtekens zet bij het feit dat Monterrey de Oranje-international zo makkelijk heeft laten gaan.

"Als je kijkt naar de verdedigers die bij PSV gespeeld hebben, Rodriguez, Salcido, dat waren beesten natuurlijk. Die konden jou een been afhakken, vraag het maar aan Shaw van United, dat is allemaal niet zo makkelijk", beseft hij. "Dat zijn spelers die voor het brood en het gezin spelen, keiharde verdedigers. Plus het feit dat als je daar toevallig komt of je vraagt de laatste DVD’s op en hij scoort dan twee, drie, vier keer, dan is dat het beeld dat overheerst. Het is niet voor niets dat hij zo makkelijk vertrekt uit Mexico, dat ze hem laten gaan."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 6 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Fortuna Sittard -
-
Ajax -
za 6 aug. 2022, 18:45
Eredivisie
SC Cambuur -
-
Excelsior -
za 6 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
PSV -
-
FC Emmen -
za 6 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
RKC Waalwijk -
-
FC Utrecht -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 AZ 0 0 0
3 Excelsior 0 0 0
4 FC Emmen 0 0 0
5 FC Groningen 0 0 0
Bekijk de hele stand